Kazalo:

PROSTORSKI ROBOT: 8 korakov
PROSTORSKI ROBOT: 8 korakov

Video: PROSTORSKI ROBOT: 8 korakov

Video: PROSTORSKI ROBOT: 8 korakov
Video: Робот Паук на Arduino c управлением по Bluetooth 2024, Julij
Anonim
PROSTORSKI ROBOT
PROSTORSKI ROBOT

AVTOMATSKI ZAVORNI SISTEM

UVOD:

PRVA VERZIJA:

SVOJ PROJEKT sem ZAČEL Z IZDELAVO SISTEMA AVTOMATSKEGA ZAVORANJA V VOZILU. TO SMO ZARADILI, V INDIJI ZA ŠTIRI ŠTIRI MINUTE NESREČA. V primerjavi s smrtjo, povzročeno na področju vojske, je smrt zaradi nesreče visoka. NESREČ NE MOREMO POPOLNO ZAVRNITI, NESREČI LAHKO ZMANJŠAMO. Torej sem naredil ta modul.

UPORABA:

Ta modul je pritrjen s tremi infrardečimi senzorji, ki zaznavajo vozilo, ki pride do udarcev. Tedaj bo samodejno zaviral. PA LAHKO ZMANJŠAMO NESREČE. V resničnem življenju lahko pritrdimo senzorje bližine za 360 -stopinjsko zaznavanje. TO SE LAHKO POPRAVI V VSA VOZILA

KAKO TO LAHKO POPRAVIMO V VSAKIH VOZILIH:

Po 8 letih se bo vsak avtomobil z gorivom spremenil v avtomobil z akumulatorjem. Takrat lahko popravimo tudi ta modul

· Po pritisku na zavoro bo nastavil novo pot. tako da lahko voznik nadzoruje vozilo, saj bi avto zavil desno ali levo, saj so senzorji pritrjeni tudi na boku vozila.

CLE. TO SE LAHKO IZVEDI V CHANDRAYAAN 3

Zaloge

ROBOT VISOKOTEHNIČNEGA PROSTORA

1. korak: ROBOT VISOKE TEHNOLOGIJE

visokotehnološki vesoljski robot
visokotehnološki vesoljski robot

TRENUTNA VERZIJA:

Ta projekt mi je uspel. PA SAM NAČRTOVALA POSNOVITI PROJEKT. Medtem ko razmišljam o tem, da me je nesreča udarila. NASA JE LETA 2018 MARSU POSLALA ROBOTA. STRAČILO SE JE NA BREZO, NA MARSU IN NAPAKA. DRUGI INCIDENT JE BIL, KANDRAJAN 1. Signal je bil izgubljen v 8 minutah in je privedel do okvare. Zato sem uporabil malinovo piko za krmiljenje robota z uporabo računalnika (vozlišče - js).

2. korak: UPORABLJENA VOZILA IN KOMPONENTE:

VEZA IN KORIŠČENE KOMPONENTE
VEZA IN KORIŠČENE KOMPONENTE

UPORABLJENI MATERIALI:

· INFRARDNI SENZOR (VERZIJA - 2)

· ARDUINO UNO R3

· ŽIROSKOP (ADXL 335 KOTNI SENZOR)

· MOTORNI VOZNIK

· MALINA PI 0 (PIN 11 IN 13)

3. korak: PRIJAVE

UPORABE
UPORABE
UPORABE
UPORABE
UPORABE
UPORABE

UPORABA:

tudi če je nadzor izgubljen, se bo robot samodejno, IGONI ovire in aktiviral zavoro, nato pa sam nastavi novo pot. V to sem pritrdil tudi senzor lidarja in senzor žiroskopa, tako da bo meril kot, da se izogne trčenju. V tem sem popravil kamero, tako da lahko pošilja slike in video posnetke na zemljo.

To lahko uporabimo v chandrayaanu 3, da se izognemo tem kritičnim razmeram.

To idejo lahko uresničimo tudi v robotih in satelitih, da se izognemo oviram. Običajno lahko vsak satelit dobi ukaz šele po 8 minutah. v tem obdobju lahko katera koli ovira zadene ta satelit. da bi se temu izognili, i AM izvajam ta modul v satelitu in robotu, ki se lahko izogne prekinitvam, če v vesolju ni signala.

4. korak: ZNANSTVENA NAČELA

ZNANSTVENA NAČELA
ZNANSTVENA NAČELA

ZNANSTVENA NAČELA:

Znanstvena načela pri izogibanju oviram so odvisna od infrardečega senzorja. oddaja infrardeče žarke in se odseva na ir senzor. če senzor zazna predmet na desni strani, se bo motor na desni strani vrtel naprej, motor na levi strani pa nazaj.. če senzor zazna predmet na levi strani, se bo motor na levi strani vrtel naprej, motor na desni pa nazaj. če senzor zazna predmet spredaj, samodejno aktivira zavoro.

5. korak: UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA

UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA
UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA
UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA
UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA

UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA:

} ARDUINO IDE

} RASPBIAN JESI (LINUX DEBIAN OS)

} NODE - RDEČA (Z NODE JS)

PUTTY

6. korak: DELOVANJE TEGA PROJEKTA V PROSTORU

FUNKCIJA TEGA PROJEKTA V PROSTORU
FUNKCIJA TEGA PROJEKTA V PROSTORU

FUNKCIJA TEGA PROJEKTA V PROSTORU

Pokazal vam bom, kako povezujem osebni računalnik in malinovec. Modul se brezžično upravlja z računalnika s programsko opremo za kiti. Naslov IP je potreben za upravljanje robota z gostitelja ali lupine procesorja. Ko je povezava med modulom in računalnikom vzpostavljena, vklopite rdeči strežnik vozlišča. V iskalnik vnesite podani naslov IP s številko vrat. koda se naloži v mikrokrmilnik. medtem ko nadzoruje, če pride do prekinitve, se temu senzorju ir izogne. Odčitki se berejo iz vozlišča rdeče z uporabo vozlišča za odpravljanje napak. Zato menim, da bo ta projekt prinesel uspeh naši družbi.

7. korak: PRIHODNA IDEJA

Image
Image
PRIHODNA IDEJA
PRIHODNA IDEJA

PRIHODNA IDEJA:

K TEM MODUU DODAM LIDARSKI SENZOR, DA MERI razdaljo do cilja, tako da osvetli cilj z lasersko svetlobo in odsevno svetlobo izmeri s senzorjem.

Zakaj uporabljam lidar: (Odkrivanje svetlobe in merjenje razdalje)

· LIDAR se uporablja za merjenje zemeljske površine. Lidarjev senzor zazna objekt pri 360’. odloča tudi sama. senzor lidar zazna z uporabo svetlobnih valov namesto radijskih valov. to je ena od prednosti LIDAR -a.

· MARS bo leta 2020 predstavil ROVER MARS 2020. V tem, da je bil rover v celoti sestavljen iz silicija, ki je zelo prilagodljiv. Torej, četudi pride do trka, ne bi bilo nobenih poškodb na vozilu. TO SE LAHKO IZVEDI V CHANDRAYAAN 3

8. korak: CELOTNI VIDEO DELO MOJEGA PROJEKTA

VKLJUČUJE TRENUTNO POTREBO IN NJENO REŠITEV IN NOVO VERZIJO MOJEGA ROBOTA

Priporočena: