Kazalo:

Visuino Pro Macchina vmesnik OBDII Začnite LED utripa: 3 koraki
Visuino Pro Macchina vmesnik OBDII Začnite LED utripa: 3 koraki

Video: Visuino Pro Macchina vmesnik OBDII Začnite LED utripa: 3 koraki

Video: Visuino Pro Macchina vmesnik OBDII Začnite LED utripa: 3 koraki
Video: Using can bus to read rpm Honda 2024, Julij
Anonim
Image
Image

Film prikazuje najprostszy z programów którym rozpocząłem testowanie interfejsu MACCHINA M2 OBDII

Prevedi: Videoposnetek, ki prikazuje najpreprostejši primer testiranja vmesnika MACCHINA M2 OBDII

Korak 1:

Slika
Slika

Poštaramsię pokazywać kolejno w odcinkach to co zrobiłem korzystając z interfejsu OBDII firma MACCHINA. CC Każdy odcinek będzie zawierał krótki film oraz prosta instrukcję jak wykonać taki sam projekt. Ali uruchomienia interjsuje używam oprogramowania VISUINO które można pobrać ze strony www.visuino.com Jest także wersja profesionalno tego oprogramowania która pozwala na używanie programu z innymi protokołami komunikacyjnymi jak MODUS. Ali pobrania na google plus visuino. W tym odcinku z racji tego, że firma produkująca interfejs wysłała mi go do testów oraz analysisy, korzystając z ich pomocy postaram się dodawać jak najwięcej szczegółów, żeby rozpowszechnić ich produkt, któny wie Wszelkie dane instalacji płyty MACCHINA. CC można znalećć na ich stronie www.visuino.com Znajdziemy tam grono instrukcji in także proste filmy instruktażowe. W tym przypadku rozpoczynając pracę musimy zainstalować płytę macchina jako osebną płytę arduino o nazwie macchina M2. Proces instalacji jest opisany na ich stronie in można z niego skorzystać nawet jeśli ktoś nigdy wcześniej nie miał styczności z arduino. Oczywiście potrzebne nam będzie arduino ide - najnowsza wersja oraz visuino pro. Po pobraniu programów instalacja jest na tyle prosta że nie trzeba jej opisywać, wymaga kilku kliknięć. Po dodaniu płytki macchina M2 w menadżerze płytek, możesz przystąpić do otwarcia projekta który został przeze mnie stworzony w visuino.

Prevesti:

bom poskusil

prikazati zaporedno v tem, kar sem naredil z vmesnikom OBDII MACCHINA. CC. Vsaka epizoda bo vsebovala kratek film in preprosto navodilo, kako narediti isti projekt. Za zagon vmesnika uporabljam programsko opremo VISUINO, ki jo lahko prenesete s spletnega mesta www.visuino.com. Obstaja tudi profesionalna različica te programske opreme, ki vam omogoča uporabo programa z drugimi komunikacijskimi protokoli, kot je MODUS. Naložite na google plus visuino. V tej epizodi, ker mi ga je podjetje, ki je izdelalo vmesnik, poslalo v testiranje in analizo, bom z njihovo pomočjo poskušal dodati čim več podrobnosti za distribucijo njihovega izdelka, ki je po mojem mnenju profesionalno izdelan. Vse podatke o namestitvi diskov MACCHINA. CC najdete na njihovi spletni strani www.visuino.com. Tam bomo našli skupino navodil in preproste video posnetke z navodili. V tem primeru moramo, ko začnemo z delom, ploščo macchina namestiti kot ločeno arduino ploščo, imenovano macchina M2. Postopek namestitve je opisan na njihovi spletni strani in ga je mogoče uporabiti, tudi če nekdo še nikoli ni imel stika z arduinom. Seveda bomo potrebovali arduino ide - najnovejšo različico in visuino pro. Po prenosu programov je namestitev tako preprosta, da vam je ni treba opisovati, zahteva nekaj klikov. Po dodajanju plošče M2 macchina v upravitelju ploščic lahko nadaljujete z odpiranjem projekta, ki sem ga ustvaril v programu visuino.

2. korak:

Po odkritju projekta na zaslonu pokažite, da je prosti licnik do 8 napędzany generator 5Hz Jest to nieodzowny element do poruszania licznikiem. Kolejnym komponentom połączonym szeregowo je IntegerMultiSource1 Jest to komponent łączący wejścia sygnałowe do komparatorów, które wychodzi z licznika. Na primerjalno je podawany sygnał cyfrowy z licznika in wędruje kolejno do komparatorów których zadaniem jest zapalanie in gaszenie diod LED umieszczonych na interfejsie MACCHINA M2 Każdy z nich ma przypisaną wartość liczbową która odpowiça kolega. Dzięki tem kiedy wartość licznika wynosi 1 powoduje to pojawienie się stanu wysokiego na pinie wyjściowym komparatora który jest ustawiony na porównywanie wartości wejściowych z wartością w nim przypisaną. W tym przypadku wartość dla komparatora CompareValue1 wynosi 1 Więc kiedy wartość liczbowa licznika wynosi 1 napajanje za zapalenie diode LED na interfejs. I tak każdy kolejny komparator zawiera w sobie cyfrę 2 kolejny 3 kolejny 4 kolejny 5. Ich schemat podłączenia można znaleźć na obrazcu z kolejnym kroku.

Prevedi: Po odprtju projekta se na zaslonu prikaže preprost števec do 8, ki ga poganja 5Hz generator. To je nepogrešljiv element pri premikanju števca. Naslednja zaporedno povezana komponenta je IntegerMultiSource1. To je komponenta, ki povezuje signalne vhode s primerjalniki, ki prihajajo iz števca. Digitalni signal iz števca se pošlje v primerjalnike in gre v primerjalnike, da prižge in ugasne LED, ki se nahajajo na vmesniku MACCHINA M2. Vsakemu od njih je dodeljena številčna vrednost, ki ustreza naslednji vrednosti iz števca. Zahvaljujoč temu, ko je vrednost števca 1, povzroči pojav visokega stanja na izhodnem zatiču primerjalnika, ki je nastavljen za primerjavo vhodnih vrednosti z vrednostjo, ki mu je dodeljena. V tem primeru je vrednost za primerjalnik CompareValue1 1 Torej, ko je številska vrednost števca 1, zasveti LED na vmesniku. In tako vsak naslednji primerjalnik vsebuje številko 2 naslednjih 3, ki sledijo 4 naslednjim 5. Njihov diagram ožičenja najdete na sliki v naslednjem koraku.

3. korak:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Na fotografiji poweryzej znajdziemy pinout interfejsu oraz jego rozmieszczenie diod LED w samej płycie głównej. Jest to standardowa aplikacja podłączenia diod LED do procesora jaki został użyty w tym projekcie. na stroju WWW. MACHINA. CC Możesz przeczytać je namenjen SAM Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 W tims projekcie diody LED zostaly podłączone pod zasilanie 3V3 dlatego też użylem na wyjściach komparatorów inwerterów do sywr Inaczej diody paliły avtor się cały czas a tylko ta której numeric jest wyzwalany gasłaby. W tym wypadku dzieje się tak jak na filmie na stronie 1 czyli każda kolejno się zapala in gaśnie. Piszcie w komentarzach czy uruchomienie się udało.

Prevedi: Na zgornji fotografiji najdemo pinout vmesnika in njegovo razporeditev LED v sami matični plošči. To je standardna aplikacija za priključitev LED na procesor, ki je bila uporabljena v tem projektu. na WWW. MACHINA. CC Lahko preberete, da gre za SAM Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 V tem projektu so bile LED priključene na napajanje 3V3, zato sem za pretvorbo signalov uporabil pretvorniške primerjalnike. V nasprotnem primeru bi diode ves čas gorele in ugasnila bi le tista, katere število se sproži. V tem primeru je kot film na prvi strani, zato se vsaka vklopi in izklopi. V komentarje napišite, ali je bila predstavitev uspešna.

Priporočena: