Kazalo:

Alarm za uhajanje LPG: 5 korakov
Alarm za uhajanje LPG: 5 korakov

Video: Alarm za uhajanje LPG: 5 korakov

Video: Alarm za uhajanje LPG: 5 korakov
Video: Gas leak Detector (analyzer) with alarm,Детектор (анализатор) утечки газа с тревогой#aliexpress#top 2024, Julij
Anonim
Alarm za uhajanje LPG
Alarm za uhajanje LPG

To je dobro navodilo za vas. Preprečuje velike nevarnosti in nesreče zaradi uhajanja plina. to navodilo lahko uporabite v svoji kuhinji in avtomobilu. Tu sem uporabil plinski senzor MQ6 LPG in opamp Ic LM358. zato naredite to navodilo doma in živite varno. uživajte ….. TAJ PROJEKT DELUJE TAKO DOBRO IN TO SAM PREIZKUSIL. A PRED UPORABO TEGA V KUHINJI ALI V AVTOMOBILU PRAVILNO PREVERITE IN UPORABITE BATERIJO, KI JE POLNILNA, V 5 VOLTI, KI DELUJE PRI IZKLOPU NAPAJANJA. IN TO UPORABITE NA VAŠO TVEGANJE !!!!!

1. korak: Zberite material

Image
Image

1. Senzor plina MQ62. LM 358 opamp (ali drug) 3. Zvočnik 4. Dve LED 5. 10k prednastavljenih 6. Dva upora 330ohm7. en 20K upor 8. napajalnik 5 voltov, lahko polnite svoj mobilni9. 5 voltna (ali 4 voltna) baterija.

2. korak: Shema vezja

To je zelo preprosto vezje. Naredite to vezje na plošči ali na univerzalnem tiskanem vezju. priključite +ve (RDEČI) pin brenčalca na pin 1 IC in še en pin na GND.

3. korak: Umerjanje

to je čisto enostavno1. 2. Prednastavitev zavrtite v katero koli smer NA MESTU, KI V UNOSNIKU NI NA VOLJU LPG. Če RDEČA lučka sveti in se oglasi zvočni signal, se nato počasi obračajte v nasprotni smeri, dokler LED in zvočni signal ne izklopita. Če RED Led ne sveti, ponovite 2. korak.

4. korak: Testiranje

to lahko preizkusite v svoji kuhinji ali z vžigalnikom GAS.

5. korak: Ali imam video?

To je video za vas. Vse sem razložil v tem videu. pa poglejte tole, če je to super, potem pa takole in se naročite na moj kanal.

Priporočena: