Kazalo:

Reagerende Audiolamp: 9 korakov
Reagerende Audiolamp: 9 korakov

Video: Reagerende Audiolamp: 9 korakov

Video: Reagerende Audiolamp: 9 korakov
Video: Java On Conference 2022, JDK 19, Spring Framework 6 и Spring Boot 3 [Новости MJC #11] 2024, Oktober
Anonim
Reagerende zvočna svetilka
Reagerende zvočna svetilka
Reagerende zvočna svetilka
Reagerende zvočna svetilka

Ik heb dit project gemaakt voor myjn keuzevak "SMART objects".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens in muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. Če želite odpreti vrata RFID. Dit functioneert als aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. Pozdravljeni, če se ustavite 10 minut in jih poiščete skupaj z RFID, ne pozabite.

1. korak: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

2. korak: Arduino Nano

Arduino Nano
Arduino Nano

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk permanent kan solderen.

3. korak: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor je gebaseerd op een mikrofon in ojačevalnik. Ojačevalnik je een lm358. De Sensor heeft een digitale sensor and a analog sensor. Met een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

senzor: senzor. podatkovni list lm358

4. korak: Bralnik RFID

Bralnik RFID
Bralnik RFID

Bralnik RFID je na voljo z mastercard in RFID oznako, ki je toevoegen en hiermee een signal kan geven als er eentje voorgehouden wordt. Če je oznaka RFID nameščena, je to besedilo, ki ga želite dati. Če je oznaka RFID nameščena na visoki ravni, je signalna vrata nameščena z Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

Bralnik RFID: podatkovni list

5. korak: Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Električno vezje za 5V Voeding
Električno vezje za 5V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar

formula formule de lm317 je Vout = 1,25 * (1 + R2/R1). hierbij je bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 je de 100 en 10 samen, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: kalkulator lm317

De lm317 je lahko vključen v 37 -voltno hebben ali drugo. hierdoor kan je de 12v adapter vertikalna vrata 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

podatkovni list lm317

6. korak: Elektrisch Circuit Voor Led

Elektrisch Circuit Voor Led
Elektrisch Circuit Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een digitale output for led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De kodiranje za Arduino heb ik toegevoegd. De kodiranje zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input van de geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

Pri dešifriranju zit ook een voorzorg voor het widelopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

De LED luč je opremljena z RGB LED trakom (Ledstrip), ki je nameščen iz pvc -ja. de pvc buis heeft een premer van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Moral bi izključiti napajanje za 5 V ali GND in digitalni vhod van de arduino nano.

Korak 7: Elektrisch vezje za RFID

Električno vezje za RFID
Električno vezje za RFID

Na primer, če želite/ne uporabljate oznake RFID. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan met de masterpass iemand toevoegen of verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

Za programiranje heb ik toegevoegd.

Deze programiranje je niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen in het programma. Odprli ste: Datoteka> Primeri> MFRC522> Nadzor dostopa

er je al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#define COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led met de bijbehorende pin.

je moet ook een #define relay 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de odobren (300) veranderen vrata odobrena (lockDelay).

8. korak: Skupaj Schakeling

9. korak: Ontwerp

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Ik heb de behuizing gemaakt met behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3,6 mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten met plexiglas raampjes erin gemaakt. to je melkwit pleksi steklo. dit is de plexiglass die ik heb gekocht: Pleksi steklo.

het ontwerp voor de laserrsnijder heb ik gemaakt met Adobe Illustrator. om er voor te zorgen dat de laserrsnijder goed snijdt moet de lijn 0,01 mm dik zijn en RGB rdeč. Ik heb het ontwerp voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.

Priporočena: